Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJhimagepopup has a deprecated constructor in /home/boekbandkunst.nl/www/plugins/content/jhimagepopup/jhimagepopup.php on line 14

Handboekbind-atelier "de Achterhoek"

Letterkast

 

Gerard Hartman, 1944, is begonnen in 1959 als leerling boekbinder in zijn woonplaats Arnhem. Na een 4-jarige opleiding als gezel boekbinder aan de grafische school te Zutphen heeft hij daarna de 2-jarige opleiding leermeestergezel handboekbinden aan de school voor grafische vakken te Utrecht behaald.
Na een aantal jaren kwam hij in de drukkerij terecht. Daar als drukkerij-binder begonnen klom hij op, via diverse functies, tot bedrijfsleider van een middelgrote drukkerij.

Het (hand)boekbinden verdween naar de achtergrond maar had altijd een warme plek in zijn hart. Op 43-jarige leeftijd startte hij in Doetinchem een grafisch afwerkings bedrijf (machinale binderij). Op zijn 60e verkocht hij het bedrijf en ging zich geheel aan het handboekbinden wijden.
Na enkele bijscholingscurssen, het aanschaffen van een groot formaat bordschaar een verguldpers met een drukoppervlakte van 30 x 44 cm !! en diverse klein gereedschap maakt hij nu de meest exclusieve boeken en dozen die men wenst, doch ook het wat eenvoudige werk is bij hem in goede handen.