Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJhimagepopup has a deprecated constructor in /home/boekbandkunst.nl/www/plugins/content/jhimagepopup/jhimagepopup.php on line 14

Theedoos met tien vakjes

 Uitgevoerd in grijsbord, houtfineer en leer en staat op twee pootjes. Voor de doos en dekstel zijn vijf soorten houtfineer gebruikt, de knop op de deksel is van kalkzandsteen. De rand van de doos is afgewerkt met  leer.  Deze doos is gemaakt voor mijn zoon Patrick. Omdat hij zelf graag met hout en steen werkt heb ik voor deze materialen gekozen.

Doosje ronde deksel


Doos met ronde deksel en 4 pootjes. De handgreep bovenop de deksel loopt door naar de binnenkant. De doos is gemaakt als prototype en kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden, o.a. als luxe theedoos, nadat er vakjes in gemaakt zijn.

Kokers Liberation Route Europe

Voor de stichting Liberation Route Europe, heb ik tien kokers gemaakt die zijn uitgereikt tijdens de festiviteiten van de 70e verjaardag van D-Day aan o.a. premier Mark Rutte, minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie, de voorzitters van de 1e en 2e kamer en anderen. Op 6 mei 2014 op het strand van Normandië in de buurt van Caen, waar de invasie begon.

De inhoud van de koker is een kaart die de route aangeeft tussen de belangrijkste regio's tijdens de opmars van de geallieerden.

Doosjes voor herdenkingspenning

Tevens heb ik voor dezelfde stichting twee doosjes gemaakt, uitgevoerd in heel leer en de binnenzijde afgewerkt met suède en bedrukt met 23 karaat goud.
De doosjes bevatten een bronzen herdenkingspenning die overhandigd is aan Z.K.H. Koning Willem Alexander en de president van Polen Bronislaw Komorowski, tijdens het staatsbezoek op 24 en 25 juni 2014 aan Polen.
Ook heb ik op de deksel van tien bestaande doosjes het logo van de stichting gedrukt. Deze waren bestemd voor ministers, de staatssecretaris, de ambassadeur, directeuren van musea en natuurlijk veteranen. Helaas is er geen foto beschikbaar van de overhandiging aan de koning.

Zeer luxe overslagdoos

Voor het bewaren van 48 foto's van boekbanden, ontworpen door de franse boekbinder Jean de Gonet.
Gebruikte materialen zijn: geitenleer, struisvogelleer, essenhout fineer en papyrus. De titel is in blind-druk op de rug gezet. De doos is gesigneerd.

Herinneringsdoos

Drie herinneringsdozen gemaakt voor mijn kinderen. De dozen zonder deksel bevatten de bestekjes waar ze als kind mee hebben gegeten en een foto als kleuter in lijstje welke jarenlang bij hun oma heeft gehangen. De dozen zijn gemaakt van grijsbord en bekleed met sierpapier en voorzien van leren hoeken welke versierd zijn door middel van handvergulding. Op de achterzijde is een tekst aangebracht en een ophanghaakje.

Doos voor het opbergen van sieraden.

Doos in 3 lagen. Uitgevoerd in Japans sierpapier en zwart leren hoeken. De deksel is versierd met ronde vlakken. De drie dozen zijn verdeeld in vakken.

Luxe reiskoffer voor sieraden

Doos in geheel leer met fantasieprint, voorzien van vergulde zilveren sloten. Bovenzijde van de doos is voorzien van een ovaal, in een ander soort leer, met kader in goud en gepersonaliseerd met de letter H. Doos is voorzien van schuiflade welke is verdeeld in vakken en bekleed met het gesplitte leer van de doos.

Overslagdoos voor ca. 100 prenten Decorative Vorbilder 1904.

Doos is uitgevoerd in half leer en vintage sierpapier. De gebruikte Jugendstil stempels komen uit de collectie van Hermann Scheibe te Wenen. Deze grote collectie letters en ornamenten is uniek in Europa en sinds een paar jaar in mijn bezit.

Huwelijksdoos

 

Deze doos is speciaal ontworpen en gemaakt voor een Engels echtpaar waar ze hun gelukwensen en kleine cadeaus in opbergen gekregen ter gelegenheid van hun huwelijk. De vierkante doos met ronde zijkanten is uitgevoerd in 2 kleuren leer en sierpapier door mij zelf gemaakt. Op beide zijkanten is de naam in 23 karaat goudfolie gedrukt evenals de initialen op de knop. De strakke lijnen van de vierkante doos is met zijn ronde zijkanten een harmonieus geheel dat prettig is om naar te kijken en daardoor een gevoel van kunstobject oproept. Het formaat van het geheel is 540 x 415 x 170 mm.

Sieradendoos

Deze doos met zijn vier vakken en lade is geheel in twee kleuren leer uitgevoerd. De bodem van de vakken en de lade is bekleed met fluweel. Het geheel is symetrisch uitgevoerd en de gebruikte twee kleuren zijn altijd tegenovergesteld. Als de vier klepjes open staan doet het denken aan een vlinder. De gebruiker noemt het daarom ook liefkozend, "mijn vlinderdoosje".