Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJhimagepopup has a deprecated constructor in /home/boekbandkunst.nl/www/plugins/content/jhimagepopup/jhimagepopup.php on line 14

Boek, Kyan Sidney Hartman

Voor ons vierde kleinkind heb ik het volgende zeer arbeidsintensieve boekwerk gemaakt wat ik onder de objecten zet.
Een blanco standaardboekje uit de winkel waarin iedereen die op kraamvisite kwam wat in kon schrijven. Er werd een foto gemaakt van diegene en die zou bij het geschrevene moeten worden geplakt. Maar met zo´n 90 foto´s kan dat niet. Dus heb ik alle blaadjes uit het boekje gehaald en op een groter vel karton geplakt, foto erbij geplakt en vervolgens als een fotoalbum genaaid en als bandzetter in een heel leren band gebonden. Op de voor- en achterzijde van de band heb ik het geboortekaartje in vele kleuren leer opgelegd. De rug heeft drie brede ribben en is bedrukt met zijn naam, mijn kleinzoon Kyan. De schutbladen zijn van handgemaakt papier uit Azië. De overslagdoos is in half leer uitgevoerd. Ook de rug is bedrukt met een kleurfolie. Ook hier is weer hetzelfde sierpapier gebruikt als de schutbladen. Aan de binnenzijde is het gesplitte leer van de boekband gebruikt.

Kunst/Boek object.

Dit boekobject omvat een concertina met onder andere 4 korte verhalen en bijbehorende illustraties over de eerste vier seizoenen van Sep Thijmen Hartman, ons derde kleinkind. Het staat in een halfopen ruimte, wat zijn beschermde omgeving is, maar toch ruimte geeft voor vrijheid. De scherpe punten aan de stokjes zijn de gevaren tijdens het leven. Het groeit uit zijn beschermde omgeving en slaat zijn vleugels uit en gaat zijn weg, de wijde wereld in.

Kunst/Boek objekt.

Het boek is gebonden volgens de methode de Gonet, in heel leer met leer in- en opleg. De bedrukking op de voorzijde is op de verguldpers uitgevoerd met zilverfolie. Het is een blanco boek wat vol geschreven kan worden met allerlei wetenswaardigheden wat men in het leven meemaakt.
Het boek “hangt” tussen 2 glazen platen die op hun beurt weer bij elkaar gehouden worden door 2 staanders van RVS staal, op een onderplaat welke bekleed is met leer en ook voorzien van leer in- en opleg. De stalen staanders symboliseren het begin en einde van het leven. Daartussen hangt het boek met de verhalen over het leven van de persoon van wie het boek is.

Boek-object, rond fotoalbum in vierkante doos.

Fotoalbum gemaakt ter gelegenheid van de geboorte van ons eerste kleinkind. Het geheel is uitgevoerd in leer. Op de voorzijde van het boek zijn vele woordjes, in de vorm van een duimafdruk, in blinddruk gedrukt. Uitgangsthema was, ieder mens is uniek.
De naam Marin is in leer opgelegd. Diameter van het boek is 45 cm! De vierkante doos, ook geheel in leer uitgevoerd, bestaat uit 2 openslaande deksels die afgedekt worden door 25 ronde vlakken.
De 5 rondjes van de middenbaan zijn elk voorzien van een letter samen de naam Marin, gedrukt in gele folie. De overige rondjes zijn bedrukt met een letter van de naam in blinddruk en op een willekeurige plaats bevestigd. De voor- en achterzijde van de doos zijn gelijk. Door het grote formaat is het een object geworden.