Dit boekobject omvat een concertina met onder andere 4 korte verhalen en bijbehorende illustraties over de eerste vier seizoenen van Sep Thijmen Hartman, ons derde kleinkind. Het staat in een halfopen ruimte, wat zijn beschermde omgeving is, maar toch ruimte geeft voor vrijheid. De scherpe punten aan de stokjes zijn de gevaren tijdens het leven. Het groeit uit zijn beschermde omgeving en slaat zijn vleugels uit en gaat zijn weg, de wijde wereld in.

Het boek is gebonden volgens de methode de Gonet, in heel leer met leer in- en opleg. De bedrukking op de voorzijde is op de verguldpers uitgevoerd met zilverfolie. Het is een blanco boek wat vol geschreven kan worden met allerlei wetenswaardigheden wat men in het leven meemaakt.
Het boek “hangt” tussen 2 glazen platen die op hun beurt weer bij elkaar gehouden worden door 2 staanders van RVS staal, op een onderplaat welke bekleed is met leer en ook voorzien van leer in- en opleg. De stalen staanders symboliseren het begin en einde van het leven. Daartussen hangt het boek met de verhalen over het leven van de persoon van wie het boek is.

Fotoalbum gemaakt ter gelegenheid van de geboorte van ons eerste kleinkind. Het geheel is uitgevoerd in leer. Op de voorzijde van het boek zijn vele woordjes, in de vorm van een duimafdruk, in blinddruk gedrukt. Uitgangsthema was, ieder mens is uniek.
De naam Marin is in leer opgelegd. Diameter van het boek is 45 cm! De vierkante doos, ook geheel in leer uitgevoerd, bestaat uit 2 openslaande deksels die afgedekt worden door 25 ronde vlakken.
De 5 rondjes van de middenbaan zijn elk voorzien van een letter samen de naam Marin, gedrukt in gele folie. De overige rondjes zijn bedrukt met een letter van de naam in blinddruk en op een willekeurige plaats bevestigd. De voor- en achterzijde van de doos zijn gelijk. Door het grote formaat is het een object geworden.